Jägarnas Riksförbund ersätter Svenska jägareförbundet hos NJSSK

Då har provbana F114 genomgått skillsmässa med svenska jägareförbundet.

Vi kommer i fortsättningen inte att genomföra några prov som registreras via svj.

Det blir ingen förändring för provtagarna, då vi registrerar proven via Jägarnas riksförbund istället. Det är till naturvårdsverket som proven skickas in men de två riksorganisationerna är mellanhänder. Jägareförbundet är inte villiga att dela med sig av de pengarna som kommer in via provverksamheten, utan man vill i avtal förbinda provbanorna att inte vara med i en annan organisation som bedriver provverksamhet, men som det gamla ordspråket säger” Den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket.”.

Det kommer att vara samma provledare men de lämnar som medlemmar i jägareförbundet och blir istället medlemmar i riksjägarna.

Norrahammars jakt – och sportskytteklubb kommer i höst arrangera en teoretisk jägarexamenskurs denna kommer att ha ca 16-18 träffar.

Vi kommer i sedvanlig ordning även köra den praktiska kursen som börjar i februari 2025. Denna avslutas med praktiska prov i början av april.

Vi är inga entusiaster av intensivkurser, utan vill ge eleverna en ordentlig och gedigen utbildning istället. Att betala tusentals kronor för en kurs som man ändå måste läsa in före kursstart måste kännas lite si och så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *