Ny kula från Norma

BONDSTRIKE med sin bonande konstruktion och blåa spets är den tredje kulan som presenteras från Norma sedan år 2015 då TIPSTRIKE och ECOSTRIKE lanserades. Precis som sina syskonkulor har BONDSTRIKE en toppmodern konstruktion som genom sin reklamfilm visar upp väldigt imponerande data. Kulan är framtagen med det växande intresset världen över för långhållsskytte i beaktning. Med en ballistisk koefficient på hela 0,615, som motsvarar premium fältskyttekulor, ger den en väldigt flack kulbana. BONDSTRIKE lanseras inledningsvis i kalibrarna 308 Win, 30-06 Springfield, 300 Win Mag, 300 RUM och 300 WSM.

Magasin Vildmarken har fått ta del av exklusiv data där anslagsenergin presenteras från en 300 Win Mag 11,7 grams-kula levererar i ballistisk gelatin. Detta är det mest realistiska sätt som Norma kan testskjuta sina jaktkulor på, där gelatinet motsvarar textur och motstånd av en djurkropp och man kan med hjälp av deras höghastighetskamera se kulans dramatiska inverkan på olika avstånd.

Read more: https://www.ammoland.com/2019/01/norma-releases-bondstrike-extreme-a-new-line-of-long-range-hunting-ammunition/#ixzz5hKlEeP00
Under Creative Commons License: Attribution
Follow us: @Ammoland on Twitter | Ammoland on Facebook

BONDSTRIKE Extreme will be on shelves in early 2019 and will be available in the following configurations:

  • 308 Win 180gr BONDSTRIKE Extreme
  • 30-06 180gr BONDSTRIKE Extreme
  • 300 Win Mag 180gr BONDSTRIKE Extreme
  • 300 WSM 180gr BONDSTRIKE Extreme
  • 300 RUM 180gr BONDSTRIKE Extreme

“This is long-range hunting at its best. Our engineers created a bullet that is bonded for weight retention and penetration—but gets excellent accuracy,” said Paul Lemke, General Manager for RUAG Ammotec USA. “The ballistic coefficient on this 30-caliber projectile is fantastic. From a performance standpoint, BONDSTRIKE Extreme will stand out from the crowded long-range hunting bullet market. With a variety of additional 30 caliber cartridges, big game hunters will reap the rewards of this long-range hunting ammunition come fall.”

Bondstrike i gel ..

Norma is a registered trademark of RUAG Ammotec, a RUAG Group Company.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *