Om fixardagarna

Nu lite om de första fixardagarna. Som ni har sett, så har det ju hänt lite på klubben sedan i höstas. Det kan se lite rotigt ut nu men när maskinerna kan köra i massorna kommer det att göras en återställning.

Denna veckan eller nästa grusar vi upp på parkeringen och vägen från grinden och neråt. Även den anlagda vägen till containern ska fixas till, för att underlätta trp av lerduvor. Det är bekvämt att bara kunna lägga liften på kanten och köra in pallarna. Ett jobb under helgen blir att rikta upp containern så att det är i våg. Även de slipers som den stod på innan ska forslas upp till den nya avståndsbanan (övningsbana) för jägarkurserna.
Det ska vara en kopia på provbanan.

Min ambition är att vi även ska fixa en separat bana för markmålet bakom inskjutningen och kunna skjuta inifrån en uppvärmd kur. Vi har även draget fram el ner till 300 m paviljongen. Om någon har en gammal elcentral ip-klassad så tar vi gärna emot den. Det funkar med en som har porslinssäkringar. Någon elektriker kan få koppla detta. Stefan är insatt i hur inskjutningen ska byggas.

Det blir bättre 🙂

Vi har även lite bygg mtrl. Till 300 metern. Jag och ett par man bygger trappa på skeeten. De som inte bygger kan städa och kratta vallar samt fixa tavelställ. Maskinhusen behöver städas. Om någon vill städa och putsa fönster i klubbhuset och älgkuren. Vi bör ha fått en glasruta insatt i skjutkuren på rådjursbanan, så det går att fixa till fjärrstyrningen för den som vill.

I vanlig ordning så finns det ris att dra och elda. Även ett par högar med grus till ekorrestationen ska planeras ut. Det finns att göra. Vi är några som har gjort en hel del under höst och vinter och jag vet att föreningens medlemmar ställer upp när vi slår på trumman och behöver hjälp. Det är ju trots allt för allas glädje. Ta gärna med lite verktyg och redskap för om vi blir många, räcker inte våra. För att vi ska få ett hum om hur mycket mat och fika vi behöver, så skriv en kommentar på facebook om ni kommer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *