Jägarexamen 2020

Vi kommer som vanligt att erbjuda en praktisk kurs med början den sista veckan i februari. Upptakt sker på onsdagen eller tordagen kl 18.00. Första helgen endast lördag därefter är det fyra helger lördag och söndag 09.00-13.00. Sista helgen är det prov.

Kursen är uppbyggd enligt cirkelträningsprincipen dvs. alla momenten: (säker vapenhantering kula/hagel, avståndsbedömning, lerduveskytte och skjutning mot rörligt markmål, precisionsskytte och skytte med jägarmässigt stöd med kulgevär samt älgbana övas vid varje tillfälle. (Första helgen ingen älgbana av säkerhetsskäl.) så man går inte miste om något om man ej kan närvara vid alla tillfällen.(endast kursdeltagare.). De som inte blir klara med sina prov får tillfälle helgen därpå osv. Vi garanterar er tillfällen att klara proven på, dock får man kanske samsas med utomstående provtagare som ej gått vår kurs. Kursdeltagarna har dock företräde.

Kursen kostar 2 400 kronor och det inkluderar även medlemskap i klubben, vilket vi har som krav. Ungdom tom. 18 år betalar 2 050 kronor. Kostnader som tillkommer är provavgifter som inte får inkluderas i kursavgift enligt NVV.( Provavgifter hamnar mellan 1050 och 1150 kronor utan eventuella omprov, i detta är även teoriprov 250 kronor inräknat). Ammunition och målmateriel såsom lerduvor och markeringstavlor mm. Hyra av vapen ingår i kursen och även under proven. Som klubbmedlem är man försäkrad under träning genom jägarförbundets försäkring. Naturvårdverket står för detta under provtillfällen.

Vi har fått förfrågan om att hålla teorikurser. Vi kan inte erbjuda någon sådan då de tänkbara kursledarna även är provledare och inte får hålla i kurserna. Den teoretiska jägarskolan är inte någon större svårighet att läsa in på egen hand och man behöver inte lägga extra pengar på en sådan kurs. Vi hjälper naturligtvis till med råd om studiemedel och studieteknik Bokpaket kan köpas på Roupez profil AB Batterigatan på A6-området. Telefon 036-351090.

Skjututbildningen ges av utbildade och erfarna skjutinstruktörer som själva är duktiga såväl jägare som tävlingsskyttar. Vi har gott om instruktörer och hagelbanor, så den som vill skjuta mycket kan göra detta. Det är inte meningen att man ska behöva vänta bort en kurs, vilket det tyvärr är på många sådana här kurser. Vi har moderna fina klubbvapen till utlåning:  bl a: Blaser R8, Sako, Tikka och Beretta 686 SP/ 692 sporting.

I februari/mars kan det vara kallt. Vi har en uppvärmd och trevlig klubbstuga med ett café som erbjuder korv, mackor, kaffe, dricka och godis. Vi tittar däremot inte snett om någon har med sig egen proviant och intar den där. Även den nybyggda launchen i älgkuren håller 20 grader.

De som ändå väljer att gå en teoretisk kurs någon annanstans må så göra. Vi löser det teoretiska provet med er. Det finns en regel som säger att man inte får göra de praktiska proven förrän man har avlagt ett godkänt teoretiskt prov. Vår kurs ligger så tidigt på säsongen, så de flesta teorikurser pågår fortfarande då vi gör de praktiska proven. Man kan däremot träna innan teoriprovet så för de som väljer detta får köra dubbelt. Men vi löser dock teoriprovet med er innan uppskjutning.

Som medlem är man försäkrad vid all verksamhet på skjutbanan. Man har möjlighet att övningsskjuta på våra skjutdagar måndagar och torsdagar 10.00-20.00 lördagar 10.00-15.00 inskjutning av ljuddämpare kan göras alla dagar från särskilt anvisad skjutplats. Skytte med klass 4-vapen kal .22 är tillåtet alla dagar.

Förfrågan och anmälan sker på föreningsmailen. Namn, personnummer, adress och telefonnummer Kursavgiften ska vara betald före kursstart och görs på bg 649-1849 märkt med namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.