Ordföranden har ordet

Då så var denna säsongen till ända. Jag vill börja med att tacka alla som har varit med och hjälpt till under året. Det började med den praktiska jägarkursen då instruktörer/provledare och övriga hjälpredor som vanligt gjorde ett bra jobb. Detta är något vi alltid får beröm för av kursdeltagarna. Därefter var det Jaktia cup. Många av de andra klubbarna har problem att få folk att hjälpa till men det har jag aldrig upplevt i norrahammar. Stort heder och tack, både med banläggning och genomförande.

Det stora dilemmat har varit att få till funktionärsteam som håller i skjutkvällarna. Vi är 8 stycken team som ansvarar för 2 veckor var under säsongen. Vi har löst det på ett bra sätt och har inte behövt hålla stängt pga. funktionärsbrist. Det finns dock alltid plats för flera funktionärer i teamen för att garantera bra service, sportingbanan ska inte jämt behöva öppnas och stängas av de som skjuter där. Ni i teamen, värva gärna nya medarbetare men inte bara namn på pappret, de gör ingen nytta.

När det gäller fixardagarna så är det som vanligt väldigt få medlemmar i klubben, oftast alltid samma folk som dyker upp, 10 – 15 stycken av 450. De som kommer gör ett väldigt bra jobb så att det är snyggt och iordning på banan. Det finns även några som gör en del med annat under året. Under 2020 behöver vi göra en riktig insats på röjning och vallarna behöver att ses om igen, för att vi inte ska få skjutförbud på dessa banor. Ett önsketänkande från mig är att det dyker upp 50 personer på varje fixardag. Tänk vad mycket det skulle bli gjort och det är ju för vår egen trivsel skull.

Under höst och vinter kommer älgbanan att göras klar och vi hoppas på att kunna ha en genomgång av älgbanan och kastmaskiner med skjutteamen och även en brand/ABC-sjukvårds utbildning i anslutning till detta. Vi har i år haft en olycka i älgstallet och en pipsprängning på skeetbanan. Man vet aldrig när man behöver kunskapen.

Under 2020 kommer vi åter att ha en jägarexamenskurs, då den ger klubben lika mycket tillskott i kassan som medlemsavgifterna gör. Det är tack vare den och våra tävlingar som vi kan göra alla extra grejor (älgbana, kastmaskiner mm.) Under nästa år finns planer på att byta trapkastare ca.  50 – 60 tusen kr.

Vi kommer att arrangera både en deltävling samt finalen i jaktia sporting cup. Vi kommer även att ha en eller två inbjudningstävlingar i sporting i samma stil som jaktia cup men som tryck och döm tävling, inte lika personalkrävande.

Jag hoppas att ni ställer upp som vanligt. Det är guld värt och det gör att det är kul att fixa med klubben, finns det inget intresse från medlemmarna, så tappar man själv sugen att göra något. Detta är något som gäller klubbtävlingarna. Det är inte roligt att lägga ner en massa tid och jobb så kommer det 5 stycken deltagare. Så ryck upp er när det gäller dem. Det är den bästa träningen.

Med detta vill jag önska er ett fortsatt trevligt år med mycket jakt och skytte och ser med tillförsikt fram mot ett välbesökt årsmöte.

Torbjörn Ljungberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *